NI Solutions Aktuellt Events & Webinars Utbilda er i Coronatider

Utbilda er i Coronatider

Nu när många har mindre att göra och kanske måste jobba hemifrån kan det vara ett bra tillfälle att lära sig nya saker. Här kommer vi att samla länkar till webinar som våra leverantörer håller just för att hjälpa er med detta, Vi kommer också att lägga till bra länkar till filmer som innehåller matnyttig kunskap. Kolla här regelbundet för uppdateringar.

Caldera:

 

Version 13 av Calderas RIP erbjuder många nyheter som underlättar och effektiviserar produktion. Exempelvis finns nu funktioner specialgjorda för ljuslådeproduktion och sublimering där motiv, märken och skärbanor kan behöva spegelvändas i förhållande till andra tryckelement.

 

Version 13 introducerar också förbättrad InkSave för färgbesparing, valbar ordning av delar vid Tiling och dekorfärgsbibliotek baserade på spektrala data.

 

Sedan denna film producerades har mjukvaran utvecklats ytterligare till version 13.1. Bland nyheterna i den absolut senaste versionen kan nämnas mycket lättanvända funktioner för att producera dubbelsidigt tryck från samma eller olika original samt att skapa saknat utfall även i Tilingmodulen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=SZyPRgc-UPA

 

 

Enfocus kör sitt "virtuella safari" i april och maj. Varje torsdag under perioden kommer de att köra 3 utbildningar som är helt kostnadsfria och som ni kan regga er till. Dessutom har de öppnat upp sitt e-learning-bibliotek så att ni kan köra alla deras web-utbildningar gratis. Se länkar nedan:

 

https://www.enfocus.com/en/virtual-safari

https://www.enfocus.com/en/learn

 

Claro som är kända för sitt marknadsledande system för automatisk bildförbättring har också de ett e-learning bibliotek. Ni finner det på länken här:

 

https://e-learning.elpical.com

 

X-rite:

 

1Pro 3 Plus är det nyutvecklade mätinstrumentet från X-Rite gjort för storformatproduktion. De stora skillnaderna mot tidigare modeller är att Plus:en har större bländaröppning för att kunna hantera strukturerade material samt att det nu även är gjort för att profilera bakbelysta tryck.

 

Att kunna mäta ”besvärliga” material och ljuslådor med hög mätkvalitet har tidigare varit både kostsamt och komplicerat. i1Pro 3 Plus är en mycket kostnadseffektiv lösning på de problemen. Nu kan man på ett enkelt sätt få pålitliga mätdata och kompensera för olika typen av ljuskällor för ännu bättre färgkontroll.

 

Det är inte ovanligt att man tar väljer att ta genvägar när det gäller profilering av ljuslådor och annat storformatstryck. Ett par av skälen till det är de som nyss nämnts. Ett sådant arbetssätt är, enligt NI Solutions åsikt, dock inte att rekommendera – dels av självklara kvalitetsskäl men även för att färgåtgången radikalt kan minskas och produktionshastigeter ökas.

 

https://www.youtube.com/watch?v=zeR1UtMoI20

https://www.youtube.com/watch?v=BHhdWR_fh0Y

 

eXact:

 

 X-Rites serie med eXact-instrument är sedan länge en de-factostandard på världens tryckerier. Här kan du lära dig mer om alla funktioner detta mycket kraftfulla mätinstrument har.

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLHB6vgoEIGVNTVrB3xdPAjemF3g4MnMEq

 

Dalim Software: Så här års har vi och flera av våra kunder brukat åka och besöka Dalim Softwares kundträff som de kallar DUO (Dalim User Organisation). I år när det mesta inte är sig likt ordnar de en serie webinar istället. För er som är intresserade av att jobba effektivt med att ta fram marknadskommunikation kommer det att finnas mycket intressant att lyssna på så passa på att registrera er nu.... Avsnitten kommer att handla om allt från PDF 2.0 till hur man jobbar mer effektivt med smarta arbetsflöden och Digital Asset Management.

 

https://duo.dalim.com/

 

Photo by Aaron Burden on Unsplash

 
Utbilda er i Coronatider
Kontakt
08-555 762 80
NI Solutions | Smedjegatan 8 | 131 54 Nacka