NI Solutions Fokusområden Storformatsproduktion Sublimering

Sublimering

NI Solutions har expertis inom och erbjuder kompletta lösningar för sublimering. Tekniken går ut på att man skriver ut en bild eller ett mönster på Epsons sublimeringsskrivare, för att sedan lägga utskriften tillsammans med det material man vill sublimera på i en värmepress. Med vår teknik kan du exempelvis producera fotografi och grafisk design på textil och hårda material som metall, trä och kakel men även på material som muggar, bestick, brickor, datamöss, hjälmar etc.

Så här går det till;
 
1) Välj en bild, illustration eller grafisk bild - färg eller svartvit.

2) Skriv ut bilden med hjälp av en Epson sublimeringskrivare. Skrivaren använder ett speciellt bläck och media som är anpassat för sublimering.

3) Placera utskriften tillsammans med det material du vill sublimera på i värmepressen. Klart!

Produkter för sublimering:

Epson SureColor F-serien sublimeringsskrivare

Skapa högkvalitativa textilier inklusive kläder, sportkläder och heminredning samt fotoutskrifter, reklamskyltar m.m. med Epsons nya sublimeringsskrivare. Tack vare det svarta HDK-bläcket skapas enastående livfulla bilder med skarpa konturer, djup, fyllig svärta och täta skuggor. Finns i 44” och 64” bredd och levereras med Wasatch Rip för en färdig lösning.

 

Sefa värmepressar

Vi tillhandahåller hökvalitativa värmepressar från företaget Sefa. Värmepresserna tillverkas i Europa och finns i många olika storlekar, upp till 255 x 130 cm.

Mer information på Sefas webb >

ChromaLuxe material

ChromaLuxe är det ledande varumärket av sublimerings-utskriftsmaterial. ChromaLuxe erbjuder bl.a. aluminium-, MDF- och trämaterial. Utskrifterna har en fantastisk färgåtergivning och en ultimat bildskärpa. Sublimeringstekniken tillsammans med ChromaLuxe material ger dessutom ett mycket tåligt och hållbart resultat. Det finns ett brett utbud av material för att passa såväl konstreproduktioner som heminredning, skylt och reklam m.m.

Mer information på ChromaLuxe webb >

 

Tyger

Vår sublimeringsteknik lämpar sig perfekt för sublimering på tyg. Tyget kan vara av olika material och struktur, så länge det innehåller minst 50% polyester. Sublimering på tyg är av intresse för såväl designers som klädföretag m.fl.

 

Kontaktpersoner:

Dan Hermansson

Dan Hermansson

Key Account Manager/
Product Manager
Epson Signage, Just, Contex

 

Send e-mail

Tel +46 8 555 762 73

Mob +46 705 862 517 

Peter Lofthag

Peter Lofthag

Key Account Manager/
Product Manager Epson Signage & Textile, Graphtec, Chromaluxe      

 

Send e-mail

Tel: +46 8 555 762 87
Mob +46 70 735 76 95

 

 

Kontakt
08-555 762 80
NI Solutions | Smedjegatan 8 | 131 54 Nacka