NI Solutions Aktuellt Nyheter från NI Solutions LED-tekniken lyser upp den grafiska världen

LED-tekniken lyser upp den grafiska världen
2019-03-21

Efter en tid med LED-tekniken tillgänglig för betraktningsljus inom den grafiska världen kommer en liten uppdatering. Hur fungerar det? Kan man uppgradera befintlig utrustning? Och hur ser sortimentet ut?

Under det senaste året har migreringen till att använda LED-teknik som betraktningsljus påbörjats inom den grafiska världen. Tekniken är redo och ger oss ett skutt framåt i kvalitet, men det är också en utveckling som drivs av miljöaspekter. De traditionella lysrörens dagar kan vara räknade och vi väntar just nu på beslut från EU om deras framtid. Allt pekar på att LED är det framtidssäkra alternativet.

 

Vad vet vi då om läget?

Sortimentet har under året utökats med avancerade armaturer med helt ställbar temperatur och färg för de avancerade användarna. Dessa armaturer kan också stänga av och på UV-komponenten för att hjälpa oss se effekterna av OBA-behandling av papper. Det är ett mycket bra hjälpmedel för oss i att bedöma effekterna av ett visst pappersval.

 

För större installationer i betraktningsrum och liknande har produktfloran byggts ut med ett helt LED-baserat Modulight-system där vi kan bygga armaturer i valfri storlek. Dessa är alltid omställbara mellan D50 och D65. Detta ger oss en fördel när den grafiska världen kommunicerar färg med den industriella världen och vi bedömer färg på olika fysiska material. Armaturerna är alltid dimbara och kan ändra ljusstyrka linjärt utan färgskiftningar. Även vissa av de färdiga ljusbord som finns ute kan uppgraderas till LED via Modulight-armaturer utan byte av själva möbeln.

 

Det senaste tillskottet är eftermonterbara lysrör för standardarmaturer. Dessa håller inte samma kvalitet men ger en mycket bra grafisk allmänbelysning för montering i tryckerihallar, reprolokaler eller liknande. Nu kan vi kombinera riktigt bra betrakningsljus med en bra allmänbelysning som inte stör vårt färgintryck.

 

Sammanfattningsvis har vi nu en produktportfölj som täcker in fler behov än tidigare med högre kvalitet och bättre funktionalitet. En 20 gånger så lång livslängd samt bättre specifikationer gör att tekniken är redo. Framtiden ser ljus ut för det miljövänligare alternativet.

 

Kontakta gärna oss för alla era frågor om betraktningsljus.

 

Thomas Lundgren

+46 70 934 77 23

thomas.lundgren@nisolutions.se

 

Thomas Ehrngren

+46 70 912 83 19

thomas.ehrngren@nisolutions.se  

 

 

 

 

 
Ricoh satsar stort – NI Solutions exklusiv partner
Xrites innovationer fortsätter. i1 Pro 3 är här!
Nya KIP 600-serie, utvecklad att överträffa förväntningarna
Vi ser fram emot att träffas på Label Expo!
Snabb och proffsig service – vår kundtjänst löser det mesta
Total kontroll med MultiPress!
Framtiden är… LED!
Vinnare av NI Solutions FESPA-tävling
Enfocus Switch och Pitstop 2019 är här!
Nya paket för 3D modellering och design
Kontakt
08-555 762 80
NI Solutions | Smedjegatan 8 | 131 54 Nacka